Nældevad Shetlandsponyer

Nyheder 2010

Den 28. december
 
Rimfrost
Findes der noget smukkere end rimfrost. Jeg er helt facineret af de smukke krystaller der kan sætte sig på alt.
 
rim
Rimfrost på en rosengren. Tror jeg skal have taget flere billeder. Det er nemlig meget smukkere i virkeligheden....
 
Den 21. december 2010
 
Julen nærmer sig
Så er det næsten jul. Jeg har travlt på jobbet så det er ikke blevet til så mange billeder af vinter og julestemningen herhjemme.
 
I ønskes alle en glædelig jul.
 
hopper
Sally og Sabrina kan ikke længere skjule at de er drægtige...
 
vallakker
Det er vist kun os to-benede der syntes sne og kulde er noget besværligt. Ponyerne stortrives...
 
 
Den 12. december
 
Juleoptog
Vi har været til juleoptog i Sakskøbing sammen med Klimagårdens rideklub.
Vi havde i år valgt temaet Helte og Skurke og har brugt mange måneder på at lave kostumer til både børn og voksne. Det er nogle rigtig hyggelige aftener vi bruger på det, hvor vi starter med at spise sammen og så er vi kreative bagefter.
 
Der deltog 16 ryttere, en enkelt ponyvogn og mange trækkere. Vejret var bidende koldt og føret var glat men humøret var højt. Vi startede om morgenen med et dejligt morgenbord i rytterstuen og derefter blev der brugt timer i stalden på klargøring af alle ponyer. Der blev flettet og bundet bånd i til den helt store guldmedalje.
 
Vi havde en skøn tur gennem byen og blev belønnet med en præmie for mest fantasifulde optog ud af 35 deltagende foreninger. Hjemme i rideklubben igen, sluttede vi dagen med risengrød, æbleskiver og gløgg.
 
Her er lidt billeder fra dagen.
 
juleoptog1
Anna og Line skulle være et par på Dreams og Iron. Anna som cowboy og Line som indianer. Fordelingen som helt og skurk må I selv vælge...
 
juleoptog2juleoptog3
 
Beklager at billederne ikke er så skarpe. Jeg har ikke fået dem i en høj opløsning endnu. Billeder er udlånt fra rideklubbens fotograf.
Den 23. november
 
Uventede gæster.
En uheldig billist har parkeret i vores branddam. Han mistede kontrollen over bilen og kørte gennem hegnet på vores fold, fortsatte tværs over folden, igennem hegnet endnu en gang og ud på kanten af branddammen. Undervejs lykkedes det ham at knække 3 store hegnspæle uden at stoppe.
 
Da han senere vendte tilbage for at få hjælp til at få bilen op, så var den væk. Det viste sig at bilen var gledet det sidste stykke ud i branddammen og gået til bunds.
 
Det blev det helt store tilløbsstykke på Koholtvej, da den skulle trækkes op igen. Der var folk fra Falck, brandvæsnet, miljøvagten og politiet.
 
Om vi får erstatning for vores ødelagte hegn, vil tiden vise. Spændende om der er forsikring der dækker den skade.
 
Min mand fulgte med fra sidelinien og fik lidt billeder fra denne oplevelse.
 
 branddammenDykker i vandet
Er der mon en bil?                                       En dykker sendes i vandet
 
Dykker2På vej op
Bilen dukker op                                         Bliver løftet helt fri
  
En stor bilEt tilløbsstykke 
 Utroligt den kunne gemme sig helt                 Dagens tilløbsstykke
 
Den 17. november 2010
 
Så blev året føl - Nældevads Dialekt - vænnet fra. Han har de sidste par dage gået samme med vallakkerne og kun være på "besøg" hos sin mor kortvarigt morgen og aften. Mandag morgen blev han læsset i trailer og kørt en tur forbi dyrlægen for at få sin første vaccine og derefter kørt vider til Joan på Stutteri Bækkeskov. Her skal han være legekammerat for Joans hingsteføl vinteren over. Håber de to drenge får stor glæde af hinanden.
 
 
 
Den 14. november 2010
 
Ny pony i flokken
 
For en uge siden kom der en ny pony ind i vores flok. Jeg fik en besked fra en god ven om at hun havde set en stor shetlandsvallak til salg.
 
Vi havde netop talt om, at vi egentlig manglede en stor shetlandspony mere, en som skulle være fremtidig ridepony for Line. Selvom jeg ikke lige syntes det er den optimale årstid at lukke nye ponyer ind i flokken pga. den lidt mere begrænsede plads på vinterfoldene, ja så kørte jeg alligevel afsted til Sjælland for at se ham.
 
Og ja, han var med hjem i traileren. Line var med for at se ham, da det var vigtigt for mig at hun også syntes om ham. Så nu er Riccalton Granite flyttet ind hos os, og skal igang med sin uddannelse som ridepony.
 
Det bliver spændende at komme igang med at arbejde med ham.
 
Granite
Line og Granite lærer hinanden bedre at kende efter hjemkomsten til os.
 
 
Den 16.oktober 2010
 
Materialprøve 2010 på Sjælland
 
En fantastisk dag til materialprøven er overstået. Vejret var temmelig blæsende så derfor blev prøven rykket indenfor i ridehuset på Team Cape.
 
Vi havde i år meldt Ekekullens Dreams til materialprøven. Hun skulle aflægge prøven i ridning med Anna som rytter.
 
Dagen var ventet med spænding. Anna har ikke startet stævner før, dog valgte vi at køre til et lille rideskole stævne weekenden før, så de kunne prøve at komme en tur i byen.
 
Der var i år tilmeldt ialt 8 ponyer i gruppen for hopper og vallakker. Dejligt at se at de også bliver meldt til materialprøven. Det er vel trods alt blandt dem vi finder de fleste brugsponyer.
 
Anna og Dreams havde en helt fantastisk dag. Dreams gik så fint i programmet og det blev også belønnet. Generelt var niveauet til materialprøven ret højt i år.
 
De fik en fin rød roset og bedømmelsen indeholdt blandt andet et 10-tal for temperament.
 
Her ses lidt billeder fra dagen:
 
Dreams og AnnaDreams
       En fin parade                                                 Videre i trav
 
 
Dreams i trav
Mere trav
 
Dreams og Anna med roset
En smuk ekvipage. Rytter Anna Skov, 9 år.
 
Alle fotos er taget af Joan "Bækkeskov" og Anna Gramsgaard Frederiksen
 
 
 
Den 11. oktober 2010
 
Rideskolestævne
 
Begge mine piger har i weekenden været til Rideskolestævne på Klimagården Rideklub i Sakskøbing.
 
Anna havde meldt til start på Ekekullens Dreams og Line havde lånt en lille shetlandspony som rideskolen har.
 
Spændingen var stor da vi tog afsted. Anna havde aldrig før startet stævne på Dreams.
 
Det er altid rigtig hyggeligt til rideskolestævnerne på Klimagården. Der bliver sat god tid af i stalden til klargøring af de ponyer der skal bruges til stævnet og der er altid fundet elastikker og fine bånd frem, så børnene rigtig kan pynte deres ponyer. Det er virkelig et stævne på børnenes præmisser. Stor ros til Klimagården for det.
 
Anna og Dreams havde en rigtig fin dag og fik lidt overraskende en placering som nr. 2. Det var jo skønt.
 
Line skulle ride Viktor i et program med oplæser på. De klarede det så fint og blev belønnet med en placering i denne klasse som nr. 4.
 
Vi glæder os allerede til det næste stævne på Klimagården.
 
Anna og Dreams på Klimagården
 
 
Den 13. oktober: Året indtil nu
 
Det bliver vist alt for omfattende at skrive om alle vores oplevelser i 2010 indtil nu, men jeg vil alligevel forsøge at få det væsentligste med.
 
Juli
Gørlev dyrskue d. 11. juli
 
En af de begivenheder mine børn er begyndt at se frem til hvert år er Gørlev Dyrskuet. Et lille dyrskue på "gammeldags maner". Shetlandsponyerne plejer at være den heste race med flest repræsentanter, og alle heste står bundet ved bomme.
 
Det er et lille hyggeligt skue med tid til at børnene også kan fremvise ponyer, og dejligt at der er "rigtige" shetlandsdommere til os. Der er også mulighed for at deltage i mønstringskonkurrencer om eftermiddagen.
 
I år havde begge mine piger fået lov til at udstille. Anna havde sin debut i mønstring på Gørlev sidste sommer og i år skulle Line også mønstre pony for første gang. Vi havde fået lov til at låne Annagaard Taura til Line. Taura er lidt mindre end mine ponyer og rigtig sød.
 
Vi havde alle en rigtig varm og dejlig dag sammen med resten af shetlænder-folket. Her er hyggen altid god.
 
 BILLEDER ER UNDERVEJS
 
 
 
 
 
Juni

Roskilde Dyrskue 4.-6. juni 2010

 Årets dyrskue er overstået. 4 dejlige dag i skønt vejr. Ugen op til dyrskuet havde ikke været for lovende vejrmæssigt, men lige da vandslangen blev fundet frem og ponyvasken skulle i gang, ja så kom solen. Skønt. Stemningen på dyrskuet var helt i top, dejligt at tilbringe 4 dage sammen med mennesker i så godt humør

Resultatet for mine ponyer kunne heller ikke være bedre.
Jeg havde i år valgt at have Annagaard Sally på 3 år med samt Ekekullens Dreams og hendes føl.

 Dreams var først i ringen. Fremvisningen gik super godt, som altid når Maria har fat i ponyerne. Følhoppe holdet var et stort hold med 12 rigtig gode hopper, så spændingen var stor. Til min store overraskelse og glæde blev Dreams oprangeret som nr. 3 i holdet, efter 2 super gode og velgående hopper. Til karakteristikken var jeg ved at være meget spændt. De 2 første hopper i holdt blev belønnet med 24 point. Jeg tror jeg gik helt i knæ da Dreams fik sin bedømmelse og også blev tildelt 24 point. Hvor var jeg glad.

 
Dreams Roskilde skridt Dreams Roskilde trav
Dreams fremvist i skridt                                Dreams fremvist i trav

Annagaard Sally fik også en god bedømmelse. Som ventet blev kommentaren at hun var ”vist i rigelig kondition”.Hun blev alligevel bedømt med 22 point og en fin beskrivelse, så det blev endnu et rigtig dejligt resultat. Tusind tak til Maria for de flotte fremvisninger af mine ponyer. 

 

Sally RoskildeSally Roskilde trav 

        Annagaard Sally                                    Sally i trav

Fælleskonkurrencerne fik Shetlænderne også sat deres aftryk på. Årets bedste følhoppe på tværs af racer blev vundet suverænt af Poul Andersens dejlige hoppe Eges Flora. Stort tillykke til jer.

 Eges Flora
Eges Flora
Skuets Bedste Følhoppe
Tillykke til Poul Andersen
 

Roskilde dyrskuet er efterhånden blevet til årets første lille miniferie for vores familie. Børnene elsker at være på dyrskuepladsen og opleve alt det der sker og vi hygger os også på campingpladsen med alle de andre fra Shetlænderlejren. Ingen tvivl om at der er sat X i kalenderen til næste års dyrskue.

 Dialekt
Dialekt oplevede dyrskuet for første gang

  Sally
Anna, Sally og Kaj i den store ring

Alle foto er taget af Joan ”Bækkeskov”

 

 
 
Maj
Dreams folede d. 20/5-10 med et dejligt sort hingsteføl efter Tranegildes Ivanho. I mine øjne ser han rigtig godt ud. Det bliver spændende at følge ham.
 
Jeg havde ventet noget spændt på denne foling og fulgt godt med på overvågningen i flere nætter. Dreams havde store vokspropper allerede om morgenen, men holdt mig på pinebænken hele dagen og først kl. 23 lagde hun sig og begyndte folingen. En lynhurtig foling.
Fra hun lagde sig ned og til hun stod op igen og slikkede sit føl, gik der kun 5 min. Ingen brug for hjælp her.
 
Helt nyfødt, 20 min gammel og allerede på benene12 timer og på fold første gang
20 min gammel og allerede på benene               12 timer og på fold første gang 
 
 
Februar
I februar havde vi den meget kedelige oplevelse at miste et føl. Sabrina havde det helt fint om morgenen da jeg fodrede. Da hun 1 time senere skulle ud på fold, lå hun i boksen og rullede sig rundt.
 
Jeg var klar over at hun enten havde fået en omgang voldsom kolik eller at der var en foling i gang. Dyrlægen blev tilkaldt og mens jeg snakkede med ham kunne vi se at hun begyndte at slime, så det var altså en foling der var i gang - ca. 1 mdr. for tidlig. Vi forsøgte at mærke hvordan føllet lå, men det var slet ikke fremme i fødselskanalen.
 
Dyrlægen kom og konstaterede at føllet var dødt og at det lå med en skulder fremme og hovedet og forbenene bøjet bagud. Derfor kunne vi ikke mærke det. Efter en lang kamp, og en meget ihærdig indsats fra dyrlægen lykkedes det ham tilsidst at lirke føllet ud og Sabrina var reddet. Gudskelov.
 
Vi mistede et fint sort hingsteføl, men jeg har heldigvis fået lov at beholde min hoppe. Hun kom sig hurtigt over folingen, og er igen drægtig.
 
Den 10. oktober
 
Så er opbygningen af en hjemmeside begyndt.
 
Nældevad Shetlandsponyer v/Lene Skov  | leneogkaj@dlgmail.dk