Nældevad Shetlandsponyer

Nyheder 2020

December
 
Endu en måned uden arrangementer og aktiviteter. Som Line sagde den anden dag, så er det træls der ikke er nogle stævner i den nærmeste fremtid, for det føles som om, at der ikke rigtig er noget at træne til. Restriktioner bliver hele forlænget, og pigerne er ved at være godt trætte af virtuel undervisning. Nu kan de så nyde de første 2 uger i januar med dette også. 
 
December bød dog på noget nyt. Vi sagde velkommen til Grit, som vi håber kan blive Lines nye ridehest. Vi glæder os til at se hvad fremtiden med hende, byder på. 
 
 
November
 
Heller ikke november bød på mange aktiviteter. Ponypigerne her på gården nyder heldigvis at komme og hygge med hestene, og d. 8. november var kameraet en tur med på ridebanen, da pigerne var ude og ride. 
Sasha på 10 år rider på Logan og Iben på 10 år rider Prince
 
 
Iben og Prince i en fin trav
 
Sasha og Logan
 
Det bedste ved shetlandsponyerne er at der kan fjolles. De må finde sig i meget.
 
 
 
D. 17. fyldte Line 18 år, men pga corana blev det kun til en lille hyggelig fødselsdags fejring, med kun den nærmeste familie. Vi håber hun kan blive fejret til sommer istedet. 
 
Oktober
 
Line og Flying var afsted til stævne igen d. 10. Denne gang valgte de at kaste sig ud i LB2 og LB3. Især LB3'en var et super godt ridt, hvor Line også red sig ind som 1. uplaceret. Banen var pyntet op med træer ude langs med dressurhegnet, og det syntes Flying var en smule farligt, så dem skulle hun lige se an i første klasse. 
 
D. 17. var der i avlsforeningen løvfaldstur i Skælskør. Her deltog også SSKR, og vi nåede i alt op på 6 enspændere, 3 tospand, 4 ryttere og en håndhest. Dejligt fremmøde.
  
Vi havde en skøn tur på 8-10 km i det dejligste solskinsvejr, og de skønneste omgivelser. Vi var både i skov og på strandeng. 
 
Lene havde Mizzty med på turen. 
 
 
I midten af oktober var der stævne hos Sjællandske Sportskuske, hvor både Anna og Lene startede. Dette var Lenes andet stævne, og Annas første. De deltog kun i dressur og kegler, da marathon ikke er noget de har prøvet kræfter med endnu.
 
De havde begge nogle super fine turer. Gamle Prince på 20 år syntes det var lidt for sjovt at være afsted igen, så tempoet var lidt for højt i dressurprogammet, men ellers er han en sand lærermester, og de havde en god tur på keglebanen. Mizzty var bare med på opgaven, hvilket resulterede i, at Lene og Mizzty vandt dressuren i deres klasse, og blev nr. 3 i keglerne. 
 
Anna og Prince på dressurbanen
 
D. 25. oktober var der, til træning i kettinge, sat en marathonforhindring og lidt kegler op. Det var første gang Mizzty skulle prøve dette. Både Anna og Lene skulle lige rundt et par gange, før end det gav mening, men til sidst blev det fint flydende. Prince vidste ihvertfald godt hvad han lavede, det var tydeligt at se. Det var en super træning, som gav lidt blod på tanden til indendørssæsonen.
 
Desværre er den indendørs marathoncup aflyst pga corona, så det kunne godt se ud som om der ikke bliver så mange stævner i vinter alligevel. 
 
September
 
I starten af september startede Line sin første jagt i Kettinge, hvor de bl.a. havde rute igennem grusgraven. De tog de stille og roligt i ponyfeltet, så de kunne tage de lave spring hvis de havde lyst, og ellers bare have en god tur rundt. 
 
 
 
Ugen efter deltog Line og Flying i klubmesterskabet i SYR. De red en almindelig LC klasse, og så senere klubmesterklassen. Begge programmer var super fine, dog ingen placeringer dette år. 
 
 
 
 
I september kastede Line og Flying sig også ud i terrænspringning på Stald Thuja, og de var også selv en tur i grusgraven i Kettinge og springe lidt. 
 
 
Først i september kørte vi også Sally og Annatot til Annagaard, så Annatot kunne få lov til at lege med alle de andre Annagard-føl. 
 
 
September har også budt på en masse kørsel. Vi lavede bl.a. i Avlsforening nogle træninger på Annagaard, hvor man kunne komme og køre lidt kegler. Det var super hyggeligt, og dejligt også at se nye ansigter. 
 
Undervisningen ved Kurt Klindt i Lolland Falster Køreforening startede også op igen i september. Vi er så heldige at Kurt kommer til Kettinge hver 14. dag og underviser. I slutningen af september fik Lene lokket Anna til at køre med til undervisning med Prince, når hun selv er afsted med Mizzty. 
 
Sideløbende er der undervisning på Juellund, hvor Sjællandske Sportskuske holder til, med Kurt Klindt hver uge. Her kører Lene også gerne op og får trænet med Mizzty. 
 
 
 
August
 
I starten af august tog Lene, Line og Anna, sammen med Jette, Emilie og Sol, fra Annagaard, på hestevognsferie her på lolland. Vi var i alt 2 2-spand og 3 ryttere afsted. Vi havde nogle super hyggelige dage, hvor vi blev godt forkælet af ponypigernes forældre, som sørgede for mad til os i løbet af turen. 
 
Første overnatning foregik i shelters ved Naturskolen lidt udenfor Maribo. Her havde hestene en dejlig stor fold at rende rundt på, mens vi fra vores shelters kunne ligge og holde øje med dem.
 
  
Næste overnatningssted fandt vi vha. https://horsebnb.dk/ 
Det fungerede simpelthen så godt, og vi havde en hyggelig aften og nat i vores medbragte telte, lige ved siden af hestefolden. 
 
 
Line og Flying har fortsat den gode træning, og i august deltog de også i dressurkursus ved Ole Linnet på Stald Thuja. 
 
 
Juli
 
I juli måned var pigerne på ridelejrer, og hele familien en uge i sommerhus.
 
I starten af uge 29 var Anna på ridelejr hos sin veninde, Alberthe, på Kobækgården i Skælskør. Hun havde lånt Brandy med, og det var vist rigtig hyggeligt. Første dag stod på spring undervisning, men da Annas ryg stadig ikke helt fungerer, så måtte Line deltage den dag. Og den gule syntes at det var fedt at få lov til igen. 
 
Brandy havde sig lidt af en fest. Heldigvis er Line vant til hans fjollede hop.
 
Men de fik også nogle fine spring
 
 
D. 28. var Line og Flying ude og starte deres første rigtige stævne. De blev til to rigtig fine dressurprogrammer. Så nu skal de bare afsted til nogle flere stævner
 
 
D. 31. kom skønne Annatot til verden. Annagaard Shetlandsponyer fik lov at ifole Sally i 2019, og det kom der dette fine sorte hoppeføl ud af. Se mere om hende på hendes side  - Annagaard Annatot
 
 
Juni
 
Juni betyder normalt dyrskue, men ikke i år. Det er noget vi aldrig har prøvet i alle de år vi har haft shetlandsponyer. Puha det var en hård weekend at komme igennem
 
D. 11 Juni var Anna forbi Lines efterskole og tage lidt billeder til springtræning. 
Line og Flying Cachaca
 
 
D. 20. var Lene og Mizzty til kørestævne hos SSK. Deres første stævne udenfor shetlandsponyregi. De havde nogle goder ture i både dressur og kegler. 
 
D. 21. var Anna og Prince afsted til ponyhygge-dag i SSKR på Kobækgården, hvor de fik trænet lidt kegler, og var afsted på tur for første gang. Her havde vi også Unique med, så han får oplevet lidt i år, selvom der intet dyrskue blev. 
 
Juni betød også at Line skulle sige farvel til efterskolen. Dét var heller ikke nemt, men det betyder bare at hun har haft et fantastisk år. 
 
Maj
 
Vi havde regnet med, at vi skulle have haft Unique med til Roskilde Dyrskue som 2 års hingst, men da det blev meldt ud, at Roskilde Dyrskue 2020 var aflyst, besluttede vi at han istedet skulle kastreres. Det var en meget hård besked, at dyrskuet var aflys, da det er et af årets højdepunkter. 
 
I maj fik vi igen nogle dejlige oplevelser med ponyerne.
D. 21. var der keglekørsel på Juellund, med Kurt Klindt som underviser.
 
Der gennemgås lige det sidste inden der køres. Lene og Mizzty. 
 
Der kom godt med fart på til sidst. Lene og Mizzty. 
 
Tænker ansigtsudtrykket fortæller det hele. 
 
April
 
Sikke en mærkelig tid vi er i. Corona har vendt op og ned på vores hverdag. Heldigvis kan vi stadig nyde ponyernes selskab. 
 
I starten af April fik vi spændt Prince for som enspænder, for første gang hos os. Vi har altid haft brugt ham til tospand, men Anna trængte til at have lidt med heste at gøre selvom hun ikke kunne ride, så efter at have presset lidt på, så måtte vi teste Prince som enspænder, og det må man sige gik super fint. 
 
Allerede en uge senere kørte Anna sin første træning med ham. 
 
 
Da mange arrangementer blev aflyst igen i april, brugte vi mange timer på SSK's baner på Juellund. D. 18. havde klubben sat sine kegler op på græsbanen, så den måtte vi ud og prøve. 
 
Vi var 4 ekvipager med shetlænder der samledes d. 18 april på Juellund. 
Fra venstre ses Anna med Prince, Sussie og Nelly med Umanak, Lene med Mizzty og Jette med Woody og Iris.  
 
Marts
 
En uge inde i marts lukkede meget af landet ned pga corona virus. Det betød at meget aktivitet blev aflyst, og der kom mange restriktioner til. Derudover, så lukkede skolerne ned. Det betød ikke kun at Anna måtte blive hjemme, og have virtuel undervisning, men Line blev desværre også sendt hjem fra efterskolen. 
 
 
Februar
I februar startede vi op med lidt køretræning i ridehus for avlsforeningen. 
 
  
Her ses Mizzty med Lene som kusk, og en evt kommende kusk, som ønskede at teste om kørsel kunne være noget 
 
I denne forbindelse blev der også mulighed for at få trænet tospand i lange liner. Prince mistede sin makker Hero i sommeren 2018, men nu med ny kørepony, er der igen en mulighed for et tospand. 
 
Til venstre ses Prince, og til højre Mizzty. 
 
 
I februar var det også meningen at Anna og Prince skulle have været med til et fastelavnsstævne i SSKR, men da det desværre blæste så meget op, at vi ikke turde tage traileren med over broen, så måtte Prince blive hjemme.
 
Anna havde ellers gjort sig umage med at designe kustume til dem begge. 
 
Januar
Så blev det 2020, og vi forsøger at få lidt gang i hjemmesiden igen. 
 
Der er sket lidt siden 2014, så her kommer lige en lille opdatering. 
Pt. går Line på Idrætsefterskolen Grønsund, og er så heldig at have fået lov at låne til at låne en varmblodshoppe med, da Brandy ikke helt fungerede med at være på efterskole. 
Anna har travlt med 2.g på Maribo gymnasium. Desværre har hun bøvlet med nogle rygproblemer siden oktober 2019, så det er ikke meget hun er med hest at gøre i øjeblikket. 
Lene får kørt en del med Mizzty, som hun købte i sommeren 2019. En fantastisk pony, som efter at have væreet vores i 14 dag, blev taget med på hestevognsferie, og tog det hele i stiv arm. Det bliver spændende hvilke oplevelser der byder sig i fremtiden for den nye ekvipage. 
 
 
 
Nældevad Shetlandsponyer v/Lene Skov  | leneogkaj@dlgmail.dk