Nældevad Shetlandsponyer

Nyheder 2021

December
D. 9. december flyttede Lines nye fjordhest ind på gården. Holmskovs Qrocus, en hoppe fra foråret 2020. Vi glæder os til at se hvilke oplevelser Qrocus byder os. Line håber på både at tage hende med til udstillinger, ride championater og forhåbentlig også få et føl efter hende. 
 
Mizzty og ponypige Iben var til Juleoptog i Kettinge i starten af december.
 
November
Lene og Mizzty startede deres første indendørs maraton stævne d. 21. November i Kettinge. 
Oktober
Oktober bød ikke på de store aktiviteter for vores vedkommende. 
D. 2. oktober afholdte Lolland Falster Køreforening pløjestævne. Lene hjalp med sekretariats arbejdet, og Anna og Kaj var med ude og måle dybde og bredde på plovfurerne. 
 
Ellers er der blevet trænet i ridehuset i Kettinge.
September
Første weekend i september var vi afsted til Store Hestedag i Roskilde. Noget vi har haft glædet os til længe. Vi valgte at bestille campingplads også, så vi kunne få lov at mærke den stemning, vi har savnet de sidste par år. Vi ankom fredag eftermiddag, da der om aftenen var generalprøver for showindslagene. Lene og Mizzty kørte nemlig med i Kørekvadrillen Sjælland.
Lene og Mizzty på vej ud af ringen søndag
 
 
Anna havde Unique med, som om lørdagen deltog i Avlsforeningens føl- og plagskue. Det var en noget træt Unique vi havde med, så der manglede lidt energi da vi var i ringen. Søndag deltog Anna og Unique til selve Store Hestedags bedømmelser. Her var der lidt mere energi i den lille pony.
 
Unique fik 38 point lørdag og gik nr. 3 ud af 4 vallakker. Søndag fik han 8 i helhed og gik som nr. 2 ud af 9 vallakker. 
 
Anna og Unique 
 
Lene og Mizzty kørte to fine shows. Om lørdagen var der dog et uheld med to andre ekvipager, men de slap heldigvis let.
Vi havde en dejlig weekend i dejlig sensommervejr.
Agust 
Den 8. august startede Line et nyt kapitel i sit liv. Hun syntes ikke at det almindelige gymnasium var hende. Hun ville noget andet. Derfor startede Line på kostgymnasiet Vejlefjordskolen. Hun virker glad, og vi håber at de to sidste år af hendes gymnaietid bliver nogle fede år. Hest slipper hun ikke helt, da skolen har et ridecenter. Line har ikke egen hest med, men får senere en parthest.
 
D. 22/8 afholdte Sjællandske Sportskuske Arden Driving Event.
Her kastede Lene sig ud i alle 3 dicipliner, for første gang. Det gik super godt. I dressuren blev Lene og Mizzty nr. 1. I keglerne kørte de sig ind på en anden plads, og i maraton blev de nr. 3. Lene har aldrig brudt sig om maratonforhindringerne, så det var en stor sejr at gennemføre stævnet. Mizzty tog det hele rigtig pænt. Den ene forhindring var ellers fyldt med vand, men Mizzty tøvede knapt nok. Vi havde en skøn dag. 
 
Lene til præmieoverrakkelse 
Juli
Juli bød ikke på det store. Der var hoppekåring d. 16/7 på Team Cabe i Ringsted. Vi havde intet med selv, men Anna havde sagt ja til at løbe med en enkelt pony for Annagaard Shetlandsponyer. 
 
Lene fortsatte træningen med kørekvadrillen. Deres næste show er på Store Hestedag.
Juni
1. Juni flyttede Brandy til det opstaldningssted hvor Grit havde stået. Annas ryg kan ikke holde til de store hestes rygsving, men umiddelbart er Brandy ikke et problem at sidde på. Anna har mange planer for hvad hende og Brandy skal i fremtiden, så må vi se om Brandy er helt lige så begejstret ;-)
 
Juni blev også måneden hvor vi endelig kunne komme til udstilling igen. Det blev desværre bare ikke på Roskilde Dyrskue, som alle ellers havde glædet sig til. Derfor blev der i dyrskue weekenden arrangeret et "Erstatnings show". Her havde Anna Unique med, Line havde Logan med, og Lene havde Mizzty med. I frokost pausen viste avlsforeningens showhold deres kørekvadrille. Her løb Line med Logan i lange liner, og Lene var stand-in med Mizzty for vogn.
 
Sjællandske sportskuske havde d.6/6 arrangeret at de forskellige showhold der skulle have været til Roskilde Dyrskue, kunne få lov at vise deres show på deres baner. Her var Lene og Mizzty afsted sammen med resten af kørekvadrillen. Det var en hyggelig dag, hvor der efterfølgende blev nydt en sandwich sammen med de andre deltagere.
 
Juni sluttede godt af med at Anna blev student d. 23/6.  
Maj
Maj gav nogle gode træninger med hestene. 
Vi fik dog også æren af en hovbyld. Brandy kom den ene dag ind fra fold, og lignede en der havde brækket benet. Avav han havde ondt, men det lettede ligeså snart smeden skar hul på en stor hovbyld. Så blev der trænet at stå med benet i en spand sæbevand, hvilket Brandy faktisk blev helt god til. 
 
I maj tog Line også den svære beslutningen om at hende og Grit ikke var et match, og hun blev derfor sendt hjem igen. 
April
I april måtte vi tage afsked med Prince, i en alder af 21. Det er vi rigtig kede af, og han bliver uden tvivl savnet. Han nåede på kort tid at give Anna nogle gode oplevelser med kørsel. En bedre læremester findes ikke. 
 
 
 
Midt i april var Line og Flying flyvende til en jagt i Hannenovskoven. Line syntes jagt er noget af det fedeste, og Flying blivere også modigere og modigere. 
 
 
Line og Flying på vej over en forhindring
 
 
I april lykkedes det også endelig at komme lidt igang med showtræningerne. Lene kører med i Kørekvadrillen på sjælland, som består af mange forskellige racer, og Anna træner sammen med en anden, et showhold udelukkende med shetlandsponyer. Begge hold satser på et Roskilde Dyrskue i år, og vi glæder os. 
Marts
Nu blev det så herpes hos hestene, som sætter en stopper for hestearrangementer i landet. Rigtig træls når vejret ellers var til at mødes udenfor i det gode vejr. 
 
Sidst i marts valgte vi at flytte Grit til til et lille opstaldningssted kun 5 minutter fra os. Der er lidt flere muligheder for at få trænet, end der er herhjemme. 
 
D. 30 marts på vej hjem fra Grit bliver Anna og Lene påkørt. De slap hedigvis billigt. Det betød dog ro i nogle uger til dem begge.
 
Februar
Som frygtet bød januar ikke på det store, og med meldingen om at restriktionerne er forlænget indtil 28. februar, må vi nok forvente at februar byder på det samme. Herhjemme er vi efterhånden godt træt af virtuel undervisning, og motivationen falder mere og mere.
 
Heldigvis fik vi også endelig lidt frost og sne. Juhu, så slipper vi for mudder og sjap et stykke tid. 
 Brandy i det smukke vejr
 
Unique, snart 3 år gammel
 
Januar
Så blev det 2021. Et år vi håber bliver langt bedre end det tidligere. Som det ser ud nu, er der ikke de store arrangementer i vente, men vi håber de kommer senere, og vi glæder os.  
 
 
 
Nældevad Shetlandsponyer v/Lene Skov  | leneogkaj@dlgmail.dk