Nældevad Shetlandsponyer

Nyheder 2022

Oktober
Oktober har ikke budt på de helt store hesteaktiviteter. 
Dog flyttede der to nye beboere ind på gården i starten af måneden. 2 skønne labrador-hunde. Nelli på 4 år og Hope på 1,5 år.  
Hope til venstre, Nelli til højre
 
D. 30. var det Jennys tur til at være midtpunkt. Hele ugen op til er der blevet trænet longering, og d. 30. var hun, sammen med Anna, til undervisning hos Henrik Høper der var kommet til Kettinge. Jenny klarede det til UG. 
September
Traditionen tro, så tilbragte vi første weekend i september på Store Hestedag i Roskilde. I år hvade vi taget Jenny og Mizzty med. Anna syntes Jenny skulle udstilles, så det hyggede de sig med. Lene kørte med i kørekvadrillen med Mizzty.
Vi havde en dejlig weekend med klart bedre vejr en på dyrskuet. 
 
 Lene, Anna og Mizzty
 
Anna og Jenny
 
Anna og Jenny
 
Lene, Anna og Mizzty i Kørekvadrillen
 
 D. 25. var der Finalestævne for Dressur- og Topcup øst. Det var også det første stævne, hvor Lene og Mizzty startede med 4-hjulet vogn. Tiden blev ikke helt ramt så godt som de andre gange, men de kørte igen 2 nulrunder. 
Lene og Mizzty har kørt så stabil en sæson, at de gik hen og vandt Topcuppen! 
 
August
August bød på en masse solskinstimer. Derfor måtte Anna og Brandy en tur til vandet og plaske lidt.
 
 
Jenny er også så småt startet op i lange liner, så vi forhåbentligt kan få en kørepony ud af hende. 
 
D. 21. var der Shetlænderstævne. Anna var sammen med Nelly arrangørerne bag dette. Det blev til en dejlig dag. Vi havde taget Mizzty med. Amalie, som vi kender fra opstaldningsstedet Brandy står på, havde fået lov at låne Mizzty til nogle klasser for hånd. De endte med samlet at vinde "Bedste ekvipage for hånd". Lene og Mizzty deltog i køreklasserne dressur og derby. De endte samlet med at blive nr. 2.    
 
 
Juli
Lene og Mizzty måtte afsted til stævne igen d. 3. Dressur- og Topcup stævne i Mørkøv. Mizzty gik en helt fantastisk dressur på opvarmningen. Desværre blev det ikke helt taget med ind på dressurbanen. Keglerne var de flyvende igennem. Mizzty er helt med på opgaven med de kegler. 
 
D. 10. tog vi ponyer med til Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked. Det er flere år siden det har ligget så vi kunne deltage. Vi havde Mizzty og Jenny med, som Anna fremviste. 
 
 
Juli bød også på en skøn sommerferie i det jyske. 
 
 
Juni
Asta sørger for undeholdningen på gården. Hun er en frisk lille hoppe. 
 
Juni blev måneden hvor Anna endelig kom til dressurkursus hos Ole Linnet igen. Noget hun ikke har været til i 4 år. Hende og Brandy fik en masse fif med hjem til den daglige træning.
 
Sidt i Juni måtte vi desværre aflive Jul.
Maj
Maj var en måned med en godt fyldt kalender.
D. 7. maj var der Maj Show i ringsted for shetlandsponyerne. 
En hyggelig dag, hvor Anna og Lene deltog som arrangører, og derfor ikke selv havde ponyer med.
 
D. 10. flyttede en ny pony ind, Annagaard Jenny, en stor rød hoppe på 5 år.  
 
 
Annagaard Jenny
 
Det er også årstid for raps-billeder. Så Anna og Line hev Brandy med forbi en rapsmark. 
Brandy Kimer
 
 Der var fuld gang i forberedelserne til dyrskuet også. Lene og Mizzty skal deltage i kørekvadrillen igen, så dem blev der også trænet de sidste gange med. Line besluttede at Qrocus skulle med på dyrskue og udstilles, så de fik mønstringstrænet.
Vi har også fået testet Brumme som ridepony, og det virker som noget han hygger sig med.
 
Tusindfryds Niall (Brumme) og ponypige Thilde.
 
Anna hjalp Nelly og Lillebror til stævne d. 22. hos Sjællandske Sportskuske. De havde en hyggelig dag med fart og vand. 
 
Og sørme om ikke det også blev tid til Roskilde Dyrskue.
D. 26. flyttede vi ind på dyrskuepladsen i Roskilde, og havde 4 gode, men meget våde dage. Anna fremviste Annagaard Jewel(Diva) for Annagaard Shetlandsponyer. Anna og Diva har haft fornøjelsen af hinanden til næsten alle udstillinger, Diva har været til i sit liv. Diva fik en god bedømmelse, og Anna og Diva blev udtaget til mønstringskonkurrencen om søndagen.
 
Line havde Qrocus med, som var lidt vel rigeligt i hopla og godt humør. De fik en ganske fin bedømmelse, og en god oplevelse.
 
 
Mizzty og Lene kørte nogle fine shows med kørekvadrillen. Vi havde en lille hjemmebygget låge med til Mizzty, fordi hun bliver så ked af det, når hun ikke kan se ud af sin boks. Det var den helt rigtige løsning. Mizzty var glad og tilfreds med at stå i boks alle dagene.
 
 
Tirsdagen efter dyrskuet, d. 31. folede Sally, helt uden at have vist tegn på at det var ved at være tid. Et smukt sort hoppeføl kom til verden. Nældevad Asta.
Nældevad Asta knapt et døgn gammel
April
Så er den uddendørs stævnesæson endelig startet. I år vil Lene starte Dressur- og Topcuppen Øst. Første stævne var hos Ullerup Køre og Rideforening. Vi havde en dejlig dag, tæt på Kastrup Lufthavn, så Mizzty blev samtidig miljøtrænet. Også det tager hun helt cool. 
 
Anden afdeling var hos Sjællandske Sportskuske d. 24. Her havde Lene og Mizzty også nogle fine ture. Nu er de ved at have styr på, hvordan man får kørt en keglebane på idealtid. Dressuren var super, så hjem kørte vi med 2 førstepladser. 
  
 
 D. 30. var der miljøtræning hos Sydhavs Rideklub ved Ejner, tidligere politirytter. Line syntes Qrocus skulle med i byen og oplever dette, og Anna havde Unique med. Begge ponyer klarede det hele utrolig godt. 
 
 
Marts
I starten af marts måtte vi tage afsked med Smevallens Bolero, i en alder af 26 år.  
 
 
D. 20. marts var der finalestævne for den indendørs maratoncup. Lolland Falster køreforening var vært for denne, og vi havde en fest. Lene valgte, at hun og Mizzty ikke skulle deltage, da Lene og Anna skulle hjælpe i sekretariat og med andre praktiske opgaver. 
Februar
Februar er brugt på træning og forberedelser. 
Qrocus er faldet godt til. 
 
Januar
Så blev det 2022. Vi har startet året ud med at hente to nye ponyer hjem. Tusindfryds Niall (kaldes Brumme) og Tusindfryds Jewel. Den sidste pony på billedet, skulle vi sætte af på vejen hjem. 
Brumme er tidligere kørepony, så det glæder vi os til udnytte. 
 
 
 
 
Nældevad Shetlandsponyer v/Lene Skov  | leneogkaj@dlgmail.dk