Nældevad Shetlandsponyer

Nyheder 2012

December
Året er gået og vi har haft mange gode oplevelser med vores ponyer. Forhåbentlig ser vi frem til lige så mange i det nye år.
 
Udover ridning har vores yngste datter Line nu også kastet sig over sportsdansen. Heldigvis ligger hovedparten af turneringerne i vinterhalvåret, hvor der ikke er så mange skuer.
 
Her er et par enkelte billeder af hende fra dansen.
 
Line 1
Line og Jakob til deres allerførste turnering.
Her i standard kjolen.
 
Line 2
Her er det latin afdelingen der er i gang.
 
 
November
 
Så blev der endelig tid til at finde lidt billeder fra Materialprøven i avlsforeningen.
 
Vi havde valgt at stille Sally til materialprøven i år. Jeg lægger vægt på, at mine ponyer, udover avl, også er brugsponyer. Turen var nu kommet til Sally og så længe jeg har børn i den rigtige størrelse, så er det ridningen vi satser på.
 
Anna har henover sommeren fået redet en del på Sally. Græsset har været for godt til Sally i år, så der var en del overvægt vi har prøvet at holde i skak med ridning, men kondien var desværre ikke helt i top til materialprøven.
 
Vi valgte dog at tage afsted til prøven alligevel, og det var en god beslutning.
 
Anna og Sally viste et roligt og stabilt program, selvom Sally til slut så noget træt ud. Det blev belønnet med en fin blå sløjfe og en bestået materialprøve.
 
sally 1
Indridning og hilsen til dommeren
 
 
sally 2
Dyb koncentration. Er skridten nu energisk nok.
 
sally 3
Så blev spændingen udløst. Prøven er bestået og Anna er glad.
 
sally 4
En fin blå sløjfe. Sally er straks på, mon han vil snakke.
11. november
I dag har jeg haft den glæde at sende en skøn vallak til et nyt hjem. Santos er flyttet hjemmefra. Han har fundet et fantastisk hjem hos en familie, hvor han skal være selskabspony for deres store jyske hoppe og senere ridepony for deres 2 børn.
 
santos
Santos 4½ år. Lige før han blev læsset i traileren og flyttede hjemmefra.
Santos er det første føl født hos hos.
 
santos2
Santos i hans nye hjem.
Der gik kun 10 min så havde han set på de nye omgivelser og begyndte at
hygge sig sammen med han nye store fold kammerat.
 
Britt, Søren, Bertram og Smilla. I ønskes al mulig held og lykke med Santos. Jeg håber I bliver lige så glade for ham, som vi har været.
 
 
 
12. oktober
Så blev der lavet en side om vores tur til Gryttinge i Sverige, hvor vi deltog i Brugsdag med drive-in udstilling samt ungheste udstilling.
 
Det er et fantastisk arrangement med mange dicipliner. Der er klasser for både toppekørsel, langeliner, dressur, spring både med rytter og for hånd samt agility og ikke mindst eksteriør klasse.
 
dreams
Ekekullens Dreams fik de eftertragtede 40 point og guld.
 
Se mere om dagen her.
 
 
1. september
Jeg er desværre kommet langt bagud i opdateringen af hjemmesiden, men det bliver indhentet hen ad vejen.
 
Lørdag den 1. september var det årets føl- og plagskue på Store Hestedag i Roskilde.
Vi havde i år kun Riccalton DK's Logan med. Han flyttede hjem til os i slutningen af juli. Logan er Lines pony, som erstatning for Granite som desværre blev syg og aflivet i foråret. Logan er 1 år gammel og en skøn unghest.
Maria var igen trådt til for at mønstre pony for os. Logan har oplevet mange nye ting den sidste måned og derfor var det ikke show-træningen der har været lagt mest arbejde i. Derfor var forventningerne heller ikke så høje. Jeg skal love for at vi blev positivt overraskede. Logan gik fløj i sit hold med 43 point og en helt igennem fantastisk beskrivelse. Det gav også adgang til BIS finalen.
Igen trådte Maria til og tog Logan i finalen. Der var 19 skønne ponyer med i finalen. Alle dejlige kvalitetsdyr. Spændingen var stor da dommerne begyndte at oprangere ponyerne, men Logan blev ved med at gå rundt i ringen. Til slut var der kun 3 ponyer tilbage og efter nogle nervepirrerende minutter endte Logan som nummer 3 i BIS finalen. BIS blev en skøn 2 års hingst fra Stutteri Ellinge. Tillykke til jer.
 
Logan 
 Riccalton DK's Logan. 1 års hingst.
 Fløj med 43 point.
 
Der kommer snarest flere billeder fra dagen.
 
 
 
 
22. august
Det er ikke kun os 2-benede der nyder de sommerdage der kommer indimellem. Ponyerne nyder også sommeren og friheden på sommerfoldene.
Unghingstene især er sjove at iagttage i deres leg. Det kan godt se voldsomt ud, men det er yderst sjældent at jeg finder nogen skrammer på dem og de ser så veltilfredse ud bagefter.
 
Jeg har fanget et par billeder af et par af dem i leg.
 
leg1
Finley Hagenstrup og Nældevads Dialekt bagved
 
leg2
Dialekt viser sig
 
leg 3
Hvem kan blive størst
 
leg 4
Men lige gode venner igen bagefter
 
 
19. august
Det har været en travl sommer og opdatering af hjemmesiden har haltet en del.
Siden fra Roskilde dyrskuet er nu endelig blevet færdig.
 
Se mere her
 
kvardrille
Anna på Ekekullens Dreams og Bolette på Thorshøjs Lif
2 smukke kvardrille ryttere på Roskilde Dyrskuet 2012
 
 
16. juli
Netop hjemvendt fra årets hoppekåring i Ringsted. Jeg havde i år Annagaard Sally med. Sally købte jeg som 8 mdr. gammel plag, helt ubeset. Hun er i dag 5 år gammel og blevet til en smuk hoppe.
 
Kåringen af Sally oversteg langt alle mine forventninger. Sally var i et stort flot hold af hopper på 5 år og derover. Hun stod som nr. 4 af ialt 13 hopper og opnåede en kåring i 1. klasse med 42 point. Min glæde var ubeskrivelig stor.
 
Se flere billeder fra dagen her.
 
Sally1
Annagaard Sally blev flot fremvist af Maria. Tusind tak for hjælpen
 
Sally2
Smukke Annagaard Sally
 
 
 
12. juni
Så er årets Roskilde Dyrskue overstået. Som altid nogle fantastiske dage, men i år også kolde og lidt regnfulde.
Vi havde Nældevads Dialekt med i holdet for 2 års hingste og Ekekullens Dreams med som showpony.
Dialekt "opdagede" han var hingst og var noget anspændt og temmelig hysterisk på boks. Alligevel opnåede han 22 point og en rigtig god beskrivelse. Meget mere om dyrskuet i nærmeste fremtid.
 
Dialekt
Nældevads Dialekt fremvist af Jette. Tak for hjælpen
 
 
 
6. juni
Så blev der endelig tid til at få redigeret lidt billeder. Den 25. maj blev mine 2 hoppeplage fra sidste år sendt på sommergræs. De skal gå sammen med 15 andre hoppeplage hele sommeren i de skønneste omgivelser. Jeg fik et par billeder fra den aften de blev lukket ud i flokken.
græs
Nældevads Alma og Nældevads Soya forrest. Netop sluppet ud i flokken.
 
græsfold
Alle vil hilse på
 
sommergræs
Med så mange fremmede ponyer, er det sikrest at holde sammen
 
sommergræs
Men græsset frister og der blev hurtigt ro i flokken.
 
 
4. juni
Så nærmer Roskilde Dyrskuet sig hastigt. Det er som altid en begivenhed vi ser rigtig meget frem til. Vi har i år 2 ponyer med. Nældevads Dialekt som 2 års hingst og hans mor Ekekullens Dreams som showpony. Dreams skal repræsentere shetlandsponyen i årets Roskilde Kvadrille og i et børneshow.
 
 Dialekt2
 Dialekt 2 år
 
Dialekt3
 
Dialekt4
 
dialekt
Tak til Maria for at hjælpe med at finpudse træningen, da jeg ikke selv er i stand til at løbe med Dialekt i øjeblikket.
 
 
24. maj
Græsset er vokset med ekspres fart og lige pludselig var det tid til 1. slet wrap. 1. slet blev tørret og kom i hus på kun 3 dage i år pga. blæst og sol i den helt rigtige kombination.
 
 wrap
 
 
 
Den 12. maj
 
Så er der lavet en ny side om Boris under fanen Galleri.
Her kan I følge med i Boris oplevelser og nyde de skønne billeder jeg får af Sabina der har lånt ham.
 
Følg med på "Boris hos Sabina".
 
Den 1. maj
 
Så blev det tid til at begynde at græsse ponyer ind. Jeg fik nogle enkelte billeder fra foldene af de glade ponyer.
 
Soya
Nældevads Soya, 1 år
 
Se flere billeder af ponyeren på græs her.
14. april
Boris er i dag rejst til Greve. Han er de næste 6 måneder udlånt som ride-/hyggepony til Sabina Köppa. Hun havde lånt en shetlands hoppe som uventet folede med et skønt hingsteføl (dyrlægen havde erklæret, at den var tom). Hoppen blev hentet hjem til ejer for at gå med føllet på græs hele sommeren.
 
Derfor manglede Sabina en pony der kunne tage over til Rose var klar igen og den rolle var lige noget for Boris.
 
Han har fået en lille part som rider ham flere gange om ugen og de tager også på ture sammen med alle de store rideheste på stedet.
 
Boris elsker at blive brugt og det er slet ikke svært at udlåne en pony til sådan et fantastisk sted.
 
Boris1
Så er lille Boris klar til afrejse.
 
Boris2
Smukke lille Boris.
 
 
 
24. - 25. marts
Så har Anna og Line igen haft deres ponyer med til klubstævne på Klimagårdens rideklub.
 
Glade piger
 
Se mere fra stævnet her.
 
 
20. marts
Så er markarbejdet for alvor gået igang og foråret har rigtig taget fat. Fuglene synger og lover at det bliver sommer lige om lidt. Det er en årstid jeg holder rigtig meget af. Føllene begynder at komme hos avlerne rundt omkring i landet. Held og lykke til jer alle med folings sæsonen.
I år venter vi kun 1 føl i slutningen af maj måned. Det glæder vi os til.
 
 
forår
Forårsarbejdet er i fuld gang.
 
 
 
 
Februar 2012
I 2011 har både Anna og Line været flittige til at deltage i stævner på Klimagården og faktisk med rigtig pæne resultater.
Alligevel var overraskelsen stor, da vi blev kontaktet af bestyrelsen og bedt om at deltage i årets generalforsamling, da både Anna og Line lå i top på klubbens rangliste.
 
Anna og Line blev hhv. nr. 2 og nr. 3 med kun 1 point i mellem og der var også kun 1 point til årets vinder. Det var 2 meget stolte piger der fik overrakt deres diplomer.
 
Tillykke til Rangliste fighter 2011: Mie Dangaard
 
 rangliste
Mie, Anna og Line
 
 rangliste
Anna og Line med deres diplomer 
 
 
Januar 2012
Så kom det nye år godt i gang.
 
Året startede med en tur til den hollandske hingstekåring. Vi var 8 piger der drog afsted i en bil godt fyldt op med bagage.
 
Torsdag aften ankom vi til vores "stam-pension". Det er efterhånden tradition at vi vender tilbage til dette sted år efter år. Det er altid dejligt at bo hos Ciska.
 
Fredag og lørdag blev tilbragt i arenaen med at se på de mange dejlige hingste. Dog må jeg sige at jeg syntes at kvaliteten på de danske hingste sagtens kan matche de hollandske.
 
Tak til jer alle for en dejlig tur. Håber vi kommer afsted igen til næste år.
 
Billeder fra turen kommer senere.
 
Nældevad Shetlandsponyer v/Lene Skov  | leneogkaj@dlgmail.dk